Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vhosts/pondokkita.nl/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vhosts/pondokkita.nl/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vhosts/pondokkita.nl/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Catering – Pondok Kita skip to Main Content

Wij nemen de catering uit handen

Heeft u plannen voor een feest of bijeenkomst in of rondom Arnhem? Dan kan een catering niet ontbreken. Pondok Kita helpt u graag met het verzorgen van heerlijke Indonesische gerechten. Een gelegenheid met 20 of 1000 personen: het kan allemaal. Kies uit zelf-catering of een volledig verzorgde catering. Of kies voor een speciale gelegenheid een van de Nasi Tumpengs.

Neem snel contact op met ons. U kunt ons bellen op +31 (0)26 737 04 91. Als u wilt mailen kan dat naar info@pondokkita.nl. We hopen u snel te zien bij Indonesisch Afhaal & Eethuisje Pondok Kita in Arnhem

Catering
Prijs op aanvraag
  • Voor iedere wens een oplossing
  • Complete maaltijden in bakjes
  • Volledig aangekleed feest
  • Heerlijke gerechten
  • Ook voor bedrijven en instellingen
Nasi Tumpeng
Prijs op aanvraag
  • Traditionele gerechten
  • Ritueel of viering van een gebeurtenis
  • Smakelijke Indonesische cultuur
  • Decoratieve elementen
  • Voor tot wel 1000 personen

Onze Cateringservice

Zelf-catering

Indonesisch Afhaal & Eethuisje Pondok Kita heeft voor de simpelere bijeenkomsten complete rames maaltijden in bakjes.

Volledig verzorgde catering

Ondanks onze bescheiden bedrijfsomvang biedt Pondok Kita een volledig aangekleed en verzorgd feest voor tot wel 1000 personen.

Bedrijfs- / Instellingcatering

Pondok Kita staat open voor contract catering bij bedrijven en instellingen. Van productleverancier tot volledige in-house catering oplossingen.

Nasi Tumpeng

Tumpeng Nujuh Bulan

De geboorte

Deze rijstschotel wordt vaak gemaakt wanneer de eerste 7 maanden van de zwangerschap voorbij zijn. Karakteristiek zijn de zes kleine tumpengs en een grote, welke symbool staan voor de 7 kritische maanden van de zwangerschap.

Tumpeng Robyong

Het huwelijk

Deze rijstschotel wordt gemaakt ter gelegenheid van een huwelijk. Karakteristiek aan deze tumpeng is het gebruik van veel groentesoorten welke symbool staan voor de bloeiende liefde van het huwelijkskoppel.

Tumpeng Pungkur

De dood

Deze rijstschotel wordt vaak gemaakt bij een begrafenis of crematie. De karakteristieke rijstkegel is hierbij in tweeën gedeeld welke de scheiding tussen de levenden en de doden symboliseert.

Nasi Tumpeng

In Indonesië wordt er bij verschillende gelegenheden een speciale rijstschotel gemaakt. Deze rijstschotel is geen recept op zichzelf, maar een symbool voor een bepaald ritueel, welke de Indonesiërs een Selametan noemen. Een selametan is een vorm van dankzegging, zegening en gratie en wordt gebruikt om een overgangsfase aan te duiden. Nasi Tumpeng is nauw verweven met de Indonesische cultuur, met name op Java. Het gebruik bevordert daarmee vooral de gemeenschapszin.

Ieder ritueel een eigen rijstschotel

Afhankelijk van het soort ritueel wordt de rijstschotel op een specifieke manier opgemaakt. De verschillen zitten dan in de vorm en de gebruikte decoratieve elementen, welke allen een eigen betekenis hebben naar gelang de gelegenheid. Zo staat kip bijvoorbeeld voor de aarde en symboliseert vis de zee. Het gebruik van een specifiek element kan tevens symbool staan voor een bepaalde zegening of wens. Vis met heel veel graten, zoals de zwarte kabeljauw of de koolvis, staat vaak voor geluk en de meerval voor nederigheid. Kangkung of waterspinazie, welke het zowel goed doet op het land als in het water, staat dan voor flexibiliteit en kousenband voor een lang leven en geduld. Door het gebruik van specifieke elementen kan de rijstschotel een verhaal vertellen of voor bepaalde adviezen staan.

Kleuren

Ook het gebruik van kleur is erg belangrijk. Op Java kan een specifieke kleur een bepaalde dag voorstellen welke zijn betekenis heeft binnen de Primbon of horoscoop, en kan vergeleken worden met Feng Shui. De Javanen gebruiken de primbon om de juiste dag te bepalen voor bijvoorbeeld een trouwdag of het starten van een bedrijf.

Hedendaagse symboliek

Heden ten dage is de nasi tempung verworden tot een algemeen gebruik of zelfs voorwaarde, syarat, voor een ritueel of viering van een gebeurtenis. De symboliek die gepaard gaat met deze rijstschotel is hiermee echter aan het vervagen. Waar de nasi tumpeng eerst centraal stond binnen een specifieke gelegenheid dient ze nu meer als smakelijk decor zonder specifieke betekenis bij diverse gelegenheden.

Smakelijk decor of juist met traditionele betekenis, laat het ons weten en Pondok Kita verzorgt het voor u.

Back To Top